Zo werkt Sinodeen®

Op basis van adsorptie worden schadelijke geuren en verontreinigende stoffen biologisch afgebroken.

Werking

Schone lucht is een van de belangrijkste voorwaarden voor het menselijk leven. Tegenwoordig is er echter sprake van een toenemende vervuiling van de atmosfeer met giftige en geurige stoffen. Een vervuiling veroorzaakt door de continue behoefte aan technische vooruitgang.

De gezondheid en welzijn van mensen en dieren neemt hierdoor af en het milieu dreigt in gevaar te komen. Gelukkig is elk mens voorzien van een functioneel waarschuwingssysteem, de neus. Een neus kan verschillende geuren identificeren en voor naderend onheil waarschuwen. Het menselijk reukvermogen kan de geur van zelfs zeer kleine concentraties waarnemen en een noodzakelijke reactie initiëren ver voordat een gevaarlijk niveau van toxiciteit wordt bereikt.

Helaas zullen sommige toxische elementen te klein zijn om te worden gedetecteerd of zijn ze al gevaarlijk bij een minimale inademing. De inzet van een effectieve luchtreiniging, zoals Sinodeen® kan en zal dan zeker helpen om ernstige gevolgen voor de gezondheid en het welzijn te voorkomen. Adsorptie via macro-moleculen is een effectieve methode om giftige en geurende stoffen te verwijderen, zonder invloed te hebben op de gezondheid of het milieu. Deze technologie is de basis voor de Sinodeen®-producten.

Er zijn verschillende manieren om geuren en vervuilende stoffen uit de lucht te verwijderen:

  • Neutralisatie door geurmaskering is de meest bekende methode waarbij geuren alleen schijnbaar worden geëlimineerd door bedrog van de geurzenuwen. Een aangename geur zal hiermee de geur bedekken. Door het uitschakelen van de waarschuwingsfunctie van de neus, ligt er echter een groot gevaar op de loer. Een gevaar wat zelfs bij lage niveaus van luchtvervuiling met toxische stoffen voor catastrofale gevolgen kan zorgen.
  • Het toepassen van speciale filters maakt het bewaren van geuren mogelijk. Er ontstaan ​​problemen wanneer de filters voor bepaalde stoffen te grof zijn of niet langer volledig functioneel zijn vanwege oververzadiging.
  • Zolang de geurstoffen worden geactiveerd door een chemische reactie kan het bestrijden van geurvorming ook worden bereikt door chemische, microbiologische of fysische behandeling van het oppervlak. Deze werkwijzen zijn echter vaak erg duur, slechts gedeeltelijk effectief en / of schadelijk voor het milieu, omdat de stoffen die resulteren uit de reactieprocessen niet gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Absorberen en niet maskeren!

Adsorptie van geurstoffen door macromoleculen is een effectieve manier om geuren snel en effectief te verwijderen zonder de gezondheid en het milieu te schaden. Bijna alle geur en verontreinigende stoffen kunnen op een biologische manier worden afgebroken.

De Sinodeen® luchtzuiveringsproducten maskeren niet maar adsorberen!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Sinomat N 50

De Sinomat N 50. De geur wordt door middel van ultrageluid in de lucht afgegeven en (bijna) koud verdampt. Stroomvoorziening via de batterij  of permanent met de meegeleverde USB-kabel. De Sinomat N 50 kent 3 intervalniveaus, waarin de geur gedurende 3 seconden met instelbare tussenpozen wordt aangebracht.

De intervallen zijn elke:

  • 90 seconden (geschikt voor kamers tot ca. 15 m²)
  • 180 seconden (geschikt voor kamers tot ca. 8 m²)
  • 300 seconden (geschikt voor auto’s)

The innovation for fresh air

SINODEEN®

Air Cleaning & Management ontwikkelt, produceert en distribueert unieke luchtreiniging producten op basis van een speciale biologische technologie. Deze producten worden op de markt gebracht onder de naam: Sinodeen®.